Το μενού της εβδομάδας: Από ψάρι με σπανάκι και ούζο μέχρι φασολάδα Κιμώλου

Μαγειρεύουμε σπιτικά, επιλέγουμε εποχικές πρώτες ύλες και ψωνίζουμε με πρόγραμμα ώστε να μην υπερβάλλουμε και να μην πετάμε τίποτα. Σε αυτό το πνεύμα, ετοιμάσαμε για εσάς, όπως κάθε εβδομάδα, ένα εβδομαδιαίο συνταγολόγιο, από Δευτέρα έως Κυριακή. Το ετοιμάσαμε από την Παρασκευή ώστε να έχετε όλον τον χρόνο να προμηθευτείτε τα υλικά σας, μια που το Σάββατο είναι η ημέρα που συνήθως όλοι κάνουμε τα ψώνια μας.

Περιέχει τις βασικές ομάδες τροφίμων και είναι σύμφωνο με τις επιταγές των διατροφολόγων αλλά και σύμφωνο με την παράδοση και τις συνήθειες του ελληνικού νοικοκυριού. 1 φορά την εβδομάδα λοιπόν κόκκινο κρέας, 1 – 2 φορές πουλερικά, 2 – 3 λαχανικά και όσπρια και 1 – 2 φορές ψάρια και θαλασσινά. Αυτή την εβδομάδα, 18-24/3, ξεκινά η Σαρακοστή, οπότε έχουμε και δυο παραπάνω συνταγές για την Καθαρά Δευτέρα και ένα θαυμάσιο νηστίσιμο γλυκό. Αν σκοπεύετε να νηστέψετε τη Σαρακοστή, δείτε εδώ το ειδικό νηστίσιμο μενού που ετοιμάσαμε για αυτή τη βδομάδα.

Καθαρά Δευτέρα – Η αυθεντική παέγια της Bαλένθια και όλα της τα μυστικά

Η νηστίσιμη εκδοχή του εμβληματικού πιάτου της Βαλένθια, με μύδια και γαρίδες, είναι ταμάμ για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Θα την απολαύσουμε μόνη της αλλά και μαζί με όλα τα νηστίσιμα μεζεδάκια της ημέρας.

Η συνέχεια στο gastronomos.gr

2024-03-16T11:49:57Z dg43tfdfdgfd