Το απλό κόλπο για να καθαρίσετε τους λεκέδες από τα πλαστικά τάπερ φαγητού μέσα σε δευτερόλεπτα

Πολλές νοικοκυρές ταλαιπωρούνται με τους επίμονους λεκέδες στα πλαστικά τάπερ φαγητού. Απαλλαγείτε μια για πάντα από τα ενοχλητικά σημάδια στα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων με ένα απλό κόλπο.

Η προετοιμασία μεγάλων ποσοτήτων φαγητού και η αποθήκευσή τους σε τάπερ είναι ένας έξυπνος τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα και χρόνο στην κουζίνα. Ωστόσο, αν έχετε αποθηκεύσει σάλτσα ντομάτας ή άλλα φαγητά με έντονα χρώματα, σίγουρα γνωρίζετε τη μάχη που ακολουθεί για τον καθαρισμό τους.

Οι σάλτσες αφήνουν επίμονους κίτρινους λεκέδες που δεν φεύγουν ούτε με το πιο εντατικό τρίψιμο. Όμως, μην βιαστείτε να τα πετάξετε. Υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος να τα επαναφέρετε στην αρχική τους κατάσταση.

Το απλό κόλπο για πεντακάθαρα τάπερ φαγητού σε χρόνο μηδέν

Σε ένα βίντεο στο TikTok, μία χρήστης με το όνομα @shpresseyyy αποκαλύπτει ότι χρειάζεστε μόνο 3 πράγματα, που ήδη έχετε στο σπίτι σας, για να απομακρύνετε τους λεκέδες από τα τάπερ σας.

Αυτά είναι:

  • ζεστό νερό,
  • υγρό πιάτων και
  • χαρτί κουζίνας

Η δημιουργός περιεχομένου στο Tik Tok δείχνει τη διαδικασία: «Αν τα τάπερ σας έχουν κίτρινους λεκέδες που δεν φεύγουν όσο και να τα τρίβετε, εφαρμόστε αυτό το γρήγορο κόλπο.

Γεμίστε το τάπερ με λίγο ζεστό νερό, προσθέστε λίγο υγρό πιάτων και ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Τόσο απλά. Η διαδικασία είναι απίστευτα εύκολη. Απλά ανακατέψτε όλα τα υλικά μέσα στο τάπερ και κουνήστε το καλά.

Ήδη βλέπετε τους λεκέδες να φεύγουν. Το χαρτί κουζίνας μαζί με το σαπούνι και το νερό απορροφούν όλους τους λεκέδες».

Στη συνέχεια δείχνει τα αποτελέσματα στην κάμερα. Αδειάζει το κιτρινισμένο νερό και το λερωμένο χαρτί κουζίνας σε ένα μπολ. Ξεπλένει το τάπερ με καθαρό νερό για να απομακρύνει τυχόν υπολείμματα σαπουνιού και το τάπερ είναι σαν καινούργιο.

«Είναι τέλειο! Δεν χρειάζεται να τρίβετε για ώρες με το σφουγγαράκι σας για να καθαρίσει το τάπερ. Απίθανο. Το ίδιο τάπερ είναι πεντακάθαρο και οι λεκέδες έχουν εξαφανιστεί», λέει η ίδια ενθουσιασμένη.

Η ίδια παραδέχεται ότι δεν ξέρει γιατί αυτό το κόλπο λειτουργεί τόσο καλά, αλλά οι followers της μοιράστηκαν τις θεωρίες τους. «Το σαπούνι διαλύει το λίπος στην επιφάνεια και το χαρτί κουζίνας το απορροφά. Το σφουγγάρι απλά σπρώχνει το λίπος γύρω γύρω. Τα χαρτιά κουζίνας είναι πολύ απορροφητικά», έγραψε ένας χρήστης.

Πολλοί εντυπωσιάστηκαν και ανυπομονούν να δοκιμάσουν το κόλπο μόνοι τους. «Είναι ιδιοφυές», «Αυτό ήταν πραγματικά διαφωτιστικό», ήταν μερικά από τα σχόλια των χρηστών στα social media.

2024-07-22T17:16:48Z dg43tfdfdgfd