«Το 15λεπτο γεύμα που φτιάχνω όταν δεν έχω διάθεση να μαγειρέψω» – Η συνταγή που προτείνει πολυάσχολη μητέρα

Μια ειδικός στις συνταγές μοιράζεται το γεύμα που ετοιμάζει για την οικογένειά της όταν δεν έχει διάθεση να μαγειρέψει. Όπως αποκαλύπτει, χρησιμοποιεί μόνο ένα τηγάνι για να φτιάξει ένα νόστιμο και θρεπτικό δείπνο, σε μόλις 15 λεπτά.

Η Lauren Miyashiro ζει με τον σύζυγό της και τις δύο κόρες της στο Σαν Φρανσίσκο. «Δεν είμαι σχεδόν ποτέ αρκετά οργανωμένη ώστε να φτιάξω πλάνο γευμάτων για όλη την εβδομάδα. Πώς μπορώ να ξέρω τι θα θέλω να φάω σε τρεις μέρες; Αυτό οδηγεί σε βιαστικά ψώνια στο σούπερ μάρκετ πριν πάρω τα παιδιά από το σχολείο. Ωστόσο, έχω μερικές “σωτήριες” συνταγές που μπορώ να φτιάξω την τελευταία στιγμή», εξηγεί η ίδια.

«Επιλέγω τις συνταγές με αυστηρά κριτήρια. Τα υλικά πρέπει ήδη να βρίσκονται στο ντουλάπι μου (ή στο ψυγείο ή στην κατάψυξη), να έχουν δοκιμάσει τη συνταγή όλοι στην οικογένεια και το πιο σημαντικό να είναι εύκολη. Γι’ αυτό φτιάχνω egg roll skillet, σχεδόν κάθε εβδομάδα».

Τι κάνει αυτή τη συνταγή τόσο νόστιμη

«Χάρη σε μια σακούλα έτοιμη σαλάτα με λάχανο, η προετοιμασία είναι ελάχιστη. Έχω δύο κόρες που μισούν το κρεμμύδι, οπότε συνήθως χρειάζεται απλώς να ψιλοκόψω λίγο σκόρδο και τζίντζερ. Συχνά παραλείπω και τα σχοινόπρασα. Εν μέρει λόγω των παιδιών μου, αλλά και επειδή δεν υπάρχουν πάντα στο ψυγείο μου. Αλλά ξέρετε κάτι; Έχει απίθανη γεύση, χάρη στην σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο και ξύδι ρυζιού (συν τα αρωματικά). Ο κιμάς κάνει αυτό το Stir Fry απίστευτα απλό. Η συνταγή απαιτεί χοιρινό, αλλά συχνά το αντικαθιστώ με κιμά γαλοπούλας ή κοτόπουλου», εξηγεί η Lauren Miyashiro.

Συνταγή για Egg Roll Skillet

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία (400 γραμμάρια) έτοιμη σαλάτα με λάχανο
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι ρυζιού

Οδηγίες

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-προς-δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέστε τον κιμά και το κρεμμύδι και καρυκεύστε τα με αλάτι και πιπέρι.
  3. Μαγειρέψτε, σπάζοντας τον κιμά σε μικρά κομμάτια με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας και να μαλακώσει το κρεμμύδι, για περίπου 8 λεπτά.
  4. Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρέψτε μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους, για περίπου 1 λεπτό.
  5. Προσθέστε το μείγμα σαλάτας με λάχανο και τη σάλτσα σόγιας και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το λάχανο να γίνει τραγανό και τρυφερό, για περίπου 3 λεπτά.
  6. Αποσύρετε το από τη φωτιά, προσθέστε τα κρεμμυδάκια, το σησαμέλαιο και το ξύδι και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και καρυκεύστε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι, αν χρειαστεί.

2024-04-15T05:32:00Z dg43tfdfdgfd