Σουβλάκι VS. πίτσα, η μάχη των θερμίδων

Το σουβλάκι και η πίτσα είναι και τα δύο από τα δημοφιλή γρήγορα φαγητά, αλλά πώς συγκρίνονται διατροφικά; Υπάρχει κάποια επιλογή που είναι πιο υγιεινή από την άλλη, όταν προσέχεις τη φόρμα σου και ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή; Ας δούμε αναλυτικά μετρικά δεδομένα για τα δύο αυτά γεύματα. 

Θερμίδες

Κατά μέσον όρο, ένα σουβλάκι (με πίτα και σάλτσα) περιέχει περίπου 400-500 θερμίδες, ενώ ένα κομμάτι πίτσα (ανάλογα με το μέγεθος και τις επικαλύψεις) μπορεί να κυμαίνεται από 200-400 θερμίδες ανά φέτα. Πρωτεΐνη Το σουβλάκι είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, με περίπου 25 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα, ενώ ένα κομμάτι πίτσα περιέχει συνήθως 8-12 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Πώς μπορεί το σουβλάκι να γίνει ένα υγιεινό γεύμα;

Υδατάνθρακες Η πίτσα είναι γενικά υψηλότερη σε υδατάνθρακες λόγω της ζύμης, με περίπου 30-40 γραμμάρια ανά κομμάτι, ενώ το σουβλάκι (με πίτα) περιέχει περίπου 20-30 γραμμάρια υδατάνθρακες. Λίπος Το σουβλάκι μπορεί να είναι πλούσιο σε λιπαρά, ανάλογα με το είδος του κρέατος και της σάλτσας που χρησιμοποιείται, με περίπου 15-20 γραμμάρια λίπους ανά μερίδα, ενώ η πίτσα (ανάλογα με τις επικαλύψεις) μπορεί να περιέχει 8-20 γραμμάρια λίπους ανά κομμάτι. Η συνέχεια στο Shape.gr

Διαβάστε ακόμα:

Το 'φθηνό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο για τον λαό' έφαγε 'άκυρο' από την Tesla

10 ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για το πέος<

2024-04-06T08:59:50Z dg43tfdfdgfd