Κρεμμύδια με φύτρες: Αυτό είναι το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ

Τις περισσότερες φορές, έχουμε κρεμμύδια στην κουζίνα, καθώς αποτελούν την βάση σχεδόν σε κάθε συνταγή φαγητού. Είναι επίσης απίστευτα ευέλικτα: μπορείτε να τα καραμελώσετε, μπορείτε να τα κάνετε τουρσί ή μπορείτε να τα τηγανίσετε. Τα κρεμμύδια είναι επίσης ένα εξαιρετικά ανθεκτικό λαχανικό.

Οι πολιτισμοί βασίζονται στα κρεμμύδια ως πηγή τροφής για χιλιετίες και μέρος της απήχησής του είναι η ανθεκτικότητά του. Όταν αποθηκεύονται σωστά, ορισμένες ποικιλίες κρεμμυδιών μπορούν να διαρκέσουν έως και αρκετούς μήνες. Αλλά ακόμα και με τις πιο προσεκτικές τεχνικές αποθήκευσης, μπορεί μερικές φορές να καταλήξετε με ένα φυτρωμένο κρεμμύδι.

Όταν ένα λαχανικό πετάει φύτρα συχνά είναι σημάδι ότι έχει περάσει την ακμή του. Και στην περίπτωση ορισμένων τύπων προϊόντων, όπως οι πατάτες, μπορεί ακόμη και να σημαίνει ότι δεν είναι πλέον ασφαλή για κατανάλωση. Τι σημαίνουν όμως όταν πρόκειται για τα κρεμμύδια;

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα κρεμμύδια που έχουν φύτρες – Οι ανησυχίες για την ασφάλεια, πώς επηρεάζει τη γεύση και πώς να το αποτρέψετε

Γιατί βγάζουν φύτρες τα κρεμμύδια;

Η βλάστηση είναι ένα φυσικό στάδιο του κύκλου ζωής ενός κρεμμυδιού. Και όπως και άλλοι βολβοί (συμπεριλαμβανομένων των λουλουδιών), τα κρεμμύδια είναι ουσιαστικά το στάδιο ανάπαυσης για ένα ώριμο φυτό κρεμμυδιού.

Η βλάστηση ξεκινά όταν το κρεμμύδι εκτεθεί στις σωστές συνθήκες ανάπτυξης. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι στο χώμα για να συμβεί αυτό. Όταν φυλάσσονται σε ζεστά, υγρά και/ή γεμάτα φως σημεία, τα κρεμμύδια βασικά ξεγελιούνται ώστε να νομίζουν ότι είναι άνοιξη και ξεκινούν τη διαδικασία βλάστησης.

Είναι ασφαλή για κατανάλωση τα φυτρωμένα κρεμμύδια;

Σε αντίθεση με τις πατάτες, όπου όταν αποκτούν φύτρες είναι τοξικές για τον άνθρωπο, όλα τα μέρη ενός κρεμμυδιού είναι ασφαλή για κατανάλωση. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε όταν βλέπετε πράσινους μίσχους να ξεπροβάλλουν.

Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να τα αφαιρέσετε. Το βλαστάρι του κρεμμυδιού δεν είναι το ίδιο με το κρεμμύδι ή τα πράσινα κρεμμυδάκια, αλλά έχει αρκετά παρόμοια γεύση. Γι’ αυτό μην διστάσετε να τα ψιλοκόψετε και να τα χρησιμοποιήσετε στις συνταγές σας.

Τα φυτρωμένα κρεμμύδια είναι γενικά ασφαλή για κατανάλωση, αλλά υπάρχουν ακόμα μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Για να παρέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθούν τα βλαστάρια, το κρεμμύδι χρησιμοποιεί τα σάκχαρα που υπάρχουν φυσικά στον βολβό. Αυτό θα εξαντλήσει σταδιακά την πικάντικη γλυκύτητα που βρίσκεται σε ένα φρέσκο ​​κρεμμύδι. Εάν μαγειρεύετε τα κρεμμύδια, δεν πρέπει να έχει μεγάλη διαφορά. Αλλά θα προτείναμε να αποφύγετε τα ωμά παρασκευάσματα, καθώς τα κρεμμύδια θα έχουν πιο στυφή γεύση.

Και είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να πετάξετε (ή να λιπασματοποιήσετε!) τα κρεμμύδια με φύτρες, εάν είναι μουχλιασμένα, ή αν τρέχει υγρό. Δεν πρέπει να τα καταναλώσετε σε αυτή την π

Πώς εμποδίζετε τα κρεμμύδια να βγάλουν φύτρες;

Η πιο προφανής μέθοδος για να αποτρέψετε τα κρεμμύδια σας από το να φυτρώσουν είναι να τα φάτε αμέσως μετά την αγορά τους. Αλλά για όσους από εμάς αγοράζουμε κρεμμύδια χύμα, μπορείτε να επιβραδύνετε τη βλάστηση με την κατάλληλη αποθήκευση.

Πρέπει να αποφύγετε να κρατάτε τα κρεμμύδια σας σε περιοχές με υψηλά επίπεδα υγρασίας και θερμοκρασίες. Εάν ζείτε σε ένα πιο εύκρατο κλίμα με χαμηλή υγρασία, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια σας σε ένα σκοτεινό δωμάτιο μέσα σε ένα ντουλάπι. Αν όμως είναι η κορύφωση του καλοκαιριού και ζείτε σε πιο υγρό περιβάλλον, καλύτερα να τα κρατάτε στο ψυγείο.

2023-11-03T10:40:13Z dg43tfdfdgfd