Φιλέτο κοτόπουλου στο τηγάνι: 17 εύκολες, γρήγορες και οικονομικές συνταγές για κάθε μέρα

Το ιδανικό ψήσιμο των φιλέτων κοτόπουλου γίνεται στο τηγάνι, όχι μόνο επειδή γίνονται γρήγορα αλλά και γιατί έτσι μπορούμε να τα παρακολουθούμε με ευκολία και να ελέγχουμε το μαγείρεμά τους.

Τι τηγάνι να προτιμήσω

Επιλέγουμε τηγάνια με βαρύ πάτο που λειτουργούν θερμοσυσσωρευτικά, δηλαδή συγκρατούν τη θερμότητα και την κατανέμουν ομοιόμορφα. Είναι δε και πιο ανθεκτικά. Επίσης, προτιμάμε όσα είναι επενδεδυμένα στο εσωτερικό τους με αντικολλητική επίστρωση, ώστε να μη χρειάζεται να χρησιμοποιούμε μεγάλες ποσότητες λιπαρής ουσίας και τα φαγητά μας να γίνονται πιο ελαφριά.

Λίγο λάδι, δυνατή φωτιά

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε στο ψήσιμο του φιλέτου του κοτόπουλου στο τηγάνι είναι η ποσότητα της λιπαρής ουσίας που χρησιμοποιούμε. Χρειάζεται ελάχιστο ελαιόλαδο, περίπου 1 κουτ. σούπας ανά φιλέτο (αν έχουμε αντικολλητικό τηγάνι, αλλιώς θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο λάδι επιπλέον), ώστε να σοταριστεί και να ροδίσει σωστά, και όχι να βράσει μέσα στο λάδι.

Ακόμη πρέπει να προσέξουμε τη θερμοκρασία: όταν βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, πρέπει το σκεύος να είναι καυτό μόνο όταν κάψει καλά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αμέσως τα φιλέτα. Αν θέλουμε, μπορούμε να έχουμε αλείψει το κοτόπουλο με ελαιόλαδο προτού το βάλουμε στο σκεύος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

2023-05-04T09:16:26Z dg43tfdfdgfd