Ραντεβού για παγωτό μηχανής καϊμάκι και φράουλα, στο γαλακτοπωλείο Τζίφρης

Έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από τότε που το Γαλακτοπωλείο Τζίφρης άνοιξε τις πόρτες του στο Παγκράτι και έκανε αμέσως αίσθηση με τα εξαίρετης ποιότητας τυριά και γαλακτοκομικά του, αποκλειστικά από την Αμφιλοχία. Κεφαλογραβιέρα, πεκορίνο, γραβιέρα και μια «φέτα» από αιγοπρόβειο γάλα 50-50 ήταν και παραμένουν τα δυνατά χαρτιά του μαγαζιού.Ωστόσο, στο γαλακτοπωλείο του Τζίφρη συρρέει ένα μεγάλο πλήθος καθημερινά, όλο το χρόνο, και για έναν ακόμη λόγο που... απειλεί να κλέψει των πρωτοκαθεδρία από τα τυριά, το γάλα και το γιαούρτι: το παγωτό μηχανής. Δεν μιλάμε όμως για ένα συνηθισμένο παγωτό μηχανής, αλλά για κάτι τελείως μοναδικό. Πρόκειται για ένα προϊόν που ο τυροκόμος και ιδιοκτήτης του γαλακτοπωλείου, Κώστας Δασκαλάκης, καμαρώνει ιδιαίτερα. Η γεύση και η μοναδική υφή αυτού του παγωτού δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με τα τυπικά παγωτά μηχανής. Είναι μαλακό και αφράτο, με τέλεια πυκνότητα και βελούδινη αίσθηση που θυμίζει καλοχτυπημένη σαντιγί, με γαλατένια γλύκα, φρεσκάδα και δροσιά. Πώς, αλήθεια, το κατάφερε αυτό ο Κώστας Δασκαλάκης; «Θελήσαμε εξαρχής να φτιάξουμε κάτι τελείως διαφορετικό», εξηγεί ο ίδιος. «Καταφέραμε να φτιάξουμε ένα παγωτό το πολύ 5-7 ημερών, μαλακό και αφράτο, μόνο με φρέσκο γάλα από την Αμφιλοχία, δίχως ίχνος νερού». Γεύση που θυμίζει παιδική ηλικία!

Καϊμάκι όπως παλιά και φράουλα όλο άρωμα

Αυτό το σπέσιαλ παγωτό που σερβίρεται σε μπισκοτένιο χωνάκι ή σε χάρτινο κυπελλάκι, ξεκίνησε με δύο κλασικές γεύσεις: έξτρα αρωματική βανίλια, και κακάο. Μόλις πριν λίγες ημέρες όμως έγινε η έκπληξη, αφού εμφανίστηκαν δύο νέες γεύσεις που συμπληρώνουν τη γκάμα: φράουλα και καϊμάκι. Καϊμάκι παγωτό μηχανής; Κι όμως, το κατάφερε κι αυτό ο κ. Δασκαλάκης. Τέλεια μαστιχωτό και με πλούσιο σώμα, με την έντονη νοστιμιά που χαρακτηρίζει το καϊμάκι, διατηρώντας παράλληλα αυτή την αφράτη υφή του παγωτού μηχανής. Το σερβίρουν μάλιστα με σιρόπι βύσσινο για έξτρα απολαυστικό συνδυασμό.Όσο για τη φράουλα έχει γίνει το αγαπημένο παγωτό των μικρών παιδιών. Απόλυτα δικαιολογημένα, αφού εκτός από αρωματικό, νοστιμότατο και με ολοζώντανο χρώμα, είναι ένα παγωτό που κάθε γονιός θα εμπιστευόταν, φτιαγμένο με την εκλεκτή πρώτη ύλη από την Αμφιλοχία όπως όλα τα προϊόντα του γαλακτοπωλείου, συν φρέσκες φράουλες. Φυσικά, χωρίς προσθήκη νερού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣτα παλιά γαλακτοπωλεία της Αθήνας Η ιδέα για τις δύο αυτές νέες γεύσεις είχε γεννηθεί στο μυαλό του κ. Δασκαλάκη εδώ και αρκετούς μήνες, βλέποντας τη μεγάλη απήχηση που είχε στο κοινό η κλασική σειρά γεύσεων. Πειραματίστηκε πολύ, έκανε αμέτρητες δοκιμές, απέρριπτε χωρίς δεύτερη σκέψη κάθε αποτέλεσμα που δεν ανταποκρινόταν σε αυτό που είχε εξαρχής κατά νου, αφού δεν ήθελε να φτιάξει κάτι βιαστικά και να χαλάσει την τέλεια αίσθηση του παγωτού μηχανής που κατάφερε να πετύχει με τη βανίλια και το κακάο. Τελικά, οι επίμονες προσπάθειες απέδωσαν. Το καϊμάκι και η φράουλα είναι αυτό ακριβώς που ήθελε, και που φαίνεται να το εκτιμούν ιδιαίτερα οι πιστοί πελάτες και οι συνεχώς αυξανόμενοι νέοι. Οι μηχανές του παγωτού δουλεύουν ασταμάτητα καθημερινά και ολημερίς και υπάρχουν πελάτες που θα περάσουν σταθερά μία φορά την ημέρα από το μαγαζί για ένα δροσερό χωνάκι με τις αγαπημένες τους γεύσεις, καθεμία ξεχωριστά ή σε συνδυασμούς όπως βανίλια-κακάο, βανίλια-φράουλα, καϊμάκι-βανίλια.

Παγωτό μηχανής σε οικογενειακή συσκευασία

Προσθέστε σε όλα αυτά και άλλη μια καινοτομία: το παγωτό μηχανής του Τζίφρη συσκευάζεται και σε οικογενειακές συσκευασίες του μισού και του ενός κιλού για να το απολαύσουμε στο σπίτι. Και εδώ δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Για τη συσκευασία του οικογενειακού παγωτού μηχανής επιλέχθηκε ένα ειδικό φελιζόλ που διατηρεί αναλλοίωτο το παγωτό για 40 λεπτά, μέχρι να το πας στο σπίτι. Διατηρείται στην κατάψυξη, σε θερμοκρασία όχι χαμηλότερη από τους -18°C, για λίγες μόνο ημέρες. Για να το σερβίρουμε απλά το αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 15-20 λεπτά και αποκτά ξανά την απαράμιλλη αφράτη υφή του, σαν να βγήκε εκείνη τη στιγμή από τη μηχανή. Ένας ακόμα λόγος λοιπόν που σχηματίζεται ουρά έξω από το μαγαζί, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα και μάλιστα από ανθρώπους κάθε ηλικίας.Φυσικά, στο Γαλακτοπωλείο Τζίφρης υπάρχει σταθερά ολόκληρη η γκάμα τυροκομικών και γαλακτοκομικών Αμφιλοχίας: γάλα κατσικίσιο, αγελαδινό, σοκολατούχο και ξινόγαλο, γιαούρτι παραδοσιακό και στραγγιστό πρόβειο, αγελαδινό πλήρες ή ελαφρύ, και κατσικίσιο. Και ακόμα, ρυζόγαλο, κρέμα βανίλια, σοκολάτα και καραμελέ, όλα με φρέσκο, νόστιμο γάλα Αμφιλοχίας, τη σταθερή πρώτη ύλη για όλα αυτά τα προϊόντα όπως και για τα τυριά.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤούρτα παγωτό με μπισκόταΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΔοκιμάσαμε σχεδόν όλα τα κασέρια της Μακεδονίας και ιδού τα αγαπημένα μας!

2023-05-22T14:32:52Z dg43tfdfdgfd