Αυτό είναι το πιο ακριβό παγωτό του κόσμου - Από φύλλο χρυσού και λευκές τρούφες

Το παγωτό αποτελεί καλοκαιρινή απόλαυση για μικρούς και μεγάλους. Υπάρχει ένα παγωτό όμως από... χρυσάφι που η τιμή του αγγίζει όσα όλα τα παγωτά πιθανότατα που έχετε φάει όλα τα καλοκαίρια.

Το παγωμένο επιδόρπιο, ονομάζεται «λευκή νύχτα» στα ιαπωνικά και κοστίζει επί του παρόντος 880.000 γιεν δηλαδή 6.380 δολάρια μια μερίδα, καθιστώντας το επίσημα το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Η ιαπωνική μάρκα παγωτού Cellato αποκαλεί το «byakuya» ως gelato στην ιστοσελίδα της. Περιέχει λευκές τρούφες από την Ιταλία και ολοκληρώνεται με ένα βρώσιμο φύλλο χρυσού, δύο είδη τυριού και το «sakekasu», ένα συστατικό που μοιάζει με πάστα και προέρχεται από τη διαδικασία παρασκευής σάκε.

«Μας πήρε πάνω από 1,5 χρόνο για να αναπτυχθούμε, με πολλές δοκιμές και λάθη για να πάρουμε τη σωστή γεύση», είπε νωρίτερα ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Η εταιρεία είπε ότι η αποστολή της δεν είναι μόνο να φτιάχνει λαχταριστά ακριβά επιδόρπια, αλλά να δημιουργήσει μια γαστρονομική περιπέτεια που συνδυάζει ευρωπαϊκά συστατικά και παραδοσιακά ιαπωνικά φαγητά.

Το γλυκό είναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ιαπωνία και αποστέλλεται απευθείας στους καταναλωτές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Cellato.

Επιπλέον, συνέστησαν να συνδυάσετε τη γεύση με σάκε ή ένα γαλλικό λευκό κρασί.

Πηγή: skai.gr

Σινάν Ογάν: Θα στηρίξω τον Ταγίπ Ερντογάν στο α' γύρο των εκλογών στις 28 Μαΐου

Αρμενία: Aνοιχτό ενδεχόμενο απόσυρσης από την Οργάνωση του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας

Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ δήλωσε ότι «ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ» επιχειρούν στην περιοχή- Το Κίεβο το αρνείται

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

2023-05-22T14:43:16Z dg43tfdfdgfd